Хората се събират, за да се помолят заедно с Франциск

Гости на столицата са всички желаещи да се докоснат до папата. На площад "Княз Александър Първи" присъстват хора от цялата страна, както и много гости от чужбина. Там се развяват знамена на европейски страни, на Южна Америка, дори и на азиатски държави.

Второто с участието на граждани мероприятие, след молитвата пред Храм -  паметника „Александър Невски” – Неделната света литургия събра хиляди граждани. Зоната за сигурност се оказа тясна, за да побере всички желаещи, които искаха да се доближат до Светия отец. 

 

 

 

 

 

 

За хората, които желаеха да се докоснат до главата на Римокатолическата църква се грижеха множество доброволци. Кристиян Либих е доброволец от Малтийския орден. За него визитата на папата е нещо изключително, предвид факта, че това посещение идва 17 години след визитата на папа Йоан Павел II. 

 

 

 

 

 

 

Репортери: Ева Костова, Лора Инджова

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.