Смъртта им е настъпила при минометни атаки на кюрдски бунтовници

Трима турски войници са били убити по време на минометни атаки на кюрдски бунтовници, инициирани от иракска територия, предаде БГНЕС.

"Трима от нашите братя по оръжие загинаха като мъченици след минометен огън на терористи от територията на северен Ирак.", съобщи АФП, позовавайки се на властите в Анкара министерството. Четвърти войник е бил ранен, се казва в изявлението, което обвинява за нападението Кюрдската работническа партия /ПКК/ .

Двама души бяха убити на границата на Венецуела с Бразилия

Атаката е била насочена срещу военна база в граничната провинция Хаккари, съобщи турското министерство на отбраната, добавяйки, че турската армия е реагирала с въздушни бомбардировки и артилерийски огън на атаката.

ПКК е призната за терористична група от Турция, Съединените щати и Европейския съюз, води бунт срещу турската държава от 1984 г. насам. До момента конфликтът е отнел повече от 40 000 човешки живота.

Четирима военни убити при експлозия в Турция

Действията на ПКК в Северен Ирак са постоянен източник на напрежение между Багдад и Анкара, като Турция непрекъснато призовава Ирак да играе по-голяма роля в борбата срещу терористичната група.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.