Атмосферата ще се допълва от традиционна българска декорация

В понеделник в Раковски папа Франциск ще обядва с тримата католически епископи - монсеньор Христо Пройков, монсеньор Петко Христов и монсеньор Георги Йовчев. Само зрителите на NOVA имаха шанс да видят снимки от мястото, където Светият отец ще похапне вкусна храна, приготвена от българи.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ВИЖТЕ ТУК 

Лазаня, зеленчуци, глътка червено вино и вода - това ще бъде подредено на празничната трапеза, на която папата ще седне. Масата е с традиционна българска декорация. Чинии с народни мотиви ще допълват атмосферата. Планирано е обядът да продължи около 30 минути.

След него папата ще си почине в стая в манастир, а по-късно ще се срещне със социално слаби хора.

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си