Проф. Петров е роден в Аржентина, от където е и папа Франциск

Самите ние се променяме от посещението на папа Франциск. Това каза кардиологът проф. Иво Петров в ефира на извънредното студио на NOVA. Той е роден в Аржентина, от където е и папа Франциск.

"Папата е роден в един от най-големите квартали на емигранти в Буенос Айрес. Това е кварталът, в който живеех  в първите години от моята специализация. Един от най-силните  му периоди е бил по време на военната диктатура, когато той наистина е защитавал бедните и дори се е осмелил да иска отговорност от военните още по времето на диктатурата, което много малко хора са си позволявали”, разказа той.

"Самите ние можем да си дадем сметка колко завладяващи са неговите послания", каза още той.  

"Ние не сме така взаимоспомагателни, както повеляват религиозните практики. Папа Франциск ни учи точно на това - да бъдем добри, да помагаме на ближния. Вижте колко точно "хвана" той проблемите на нашето общество - емиграцията и имиграцията", отбеляза проф. Иво Петров.

Цялото интервю вижте във видеото.

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.