Той коментира загубата си по време на дискусия за психичното здраве

Принц Уилям откровено си призна, че смъртта на майка му, принцеса Даяна, му e причинила болка, несравнима с каквото и да било друго страдание, съобщава БТА.

Уилям и Хари обявиха кой е виновен за смъртта на принцеса Даяна в нов филм

Коментирайки въпросите на психичното здраве в документален филм на Би Би Си внукът на кралица Елизабет Втора довери също, че работата му като пилот на хеликоптер от Спешната помощ му е помогнала да осъзнае много неща. Едно от тях било, че "смъртта дебне някъде зад ъгъла" и тази мисъл не го напускала до мига, в който можел да си поговори с някого.

"Когато загубиш най-близките, изпитваш болка като никоя друга. Знаеш, че трудно ще се намери нещо до края на живота ти, от което да боли толкова, но това преживяване също така те сближава с другите хора, които са го изживели. Когато говориш с някого, веднага го усещаш. Можеш да го видиш в очите им", каза той.

Тайният любовник на лейди Даяна почина от рак

ЖИВОТЪТ НА ЛЕЙДИ ДАЯНА В СНИМКИ

15 НЕИЗВЕСТНИ ФАКТА ЗА ЛЕЙДИ ДАЯНА, КОИТО НЕ ЗНАЕХТЕ

Коментарите на принц Уилям бяха част от дискусията за психичното здраве и личните проблеми, които са имали хора като футболистите Питър Крауч, Тиери Анри, Дани Роуз, Джърмейн Джинас и селекционерът на английските национали Гарет Саутгейт.

Принц Уилям и брат му принц Хари са активно ангажирани с каузата за менталното здраве на нацията. Със своите откровения и личен опит, те се опитват да насърчат и други хора да говорят открито и да потърсят помощ при проблеми с психиката.

ВИЖТЕ ЛЮБОПИТНИТЕ ФАКТИ ОТ ЖИВОТА НА ЛЕЙДИ ДАЯНА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Принцеса Даяна и Камила били за кратко приятелки

Бивш пожарникар разкри последните думи на принцеса Даяна

Даяна отвъд блясъка - една история за самота, завършила с трагедия (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

КОИ СА ДАМИТЕ НА СЪРЦЕТО НА ПРИНЦ ХАРИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.