Това стана с решение на УС на застрахователната компания

Управителният съвет на "Бул Инс" реши да удовлетвори исканията за обезщетение на близките на пострадалите при катастрофата в Своге. 

„Във връзка с медийните спекулации и след проведените разговори с комисията за финансов надзор, управилният съвет на дружеството взе решение да уважи обявените претенции като обезщети близките на загиналите в катастрофата в Своге. Поставихме моралните норми над юридическите изисквания, защото считаме, че човешкият живот не струва нито 10, нито 50 000 лв.”. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на застрахователното дружество Стоян Проданов.

10 ЛЕВА ЗА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ: Скандал с обезщетенията за загиналите в катастрофата край Своге

Той допълни, че са взели решешнието и заради обществения натиск, който е голям „Продължаваме да сме убедени в правотата си да изплатим само малка символична сума", каза Проданов. Той призова всички потърпевши да се обърнат директно към представителствата на "Бул Инс" в страната, а да не ползват услугите на посредници. Проданов допълни, че дружеството настоява за законодателни промени и затягане на контрола при извършване на обществен превоз. 

Оцелелите след катастрофата край Своге: Травмите не могат да бъдат откупени с нищо

„Дружеството ни има финансовата възможност да изплати този 1 мил. лв. на наследниците на 20-те загинали. Миналата година ние изплатихме 90 мил. лв. обезщетения, а за последните 10 години - 1 милиард лева", посочи още Проданов.

Той заяви, че нямат претенции към наследниците на пострадалите, нито към фирмата превозвач. „Претенции имаме само към тези, които упражняват натиск към нас. Ще реагираме срещу всяка медийна публикация, която засяга репутацията ни", каза още изпълнителният директор на "Бул Инс".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.