Актьорът и продуцентът коментираха и актуалните проблеми в образованието

За големите уроци от живота, училището и спомените за 24 май в ефира на "Здравей, България" разказаха актьoрът Васил Василев-Зуека и продуцентът Магърдич Халваджиян.

Двамата си спомнят много неща от ученическия живот и начина, по който са протичали манифестациите тогава. Маги разказа и неприятна история от 24 май. „Един приятел размаха знаменце пред мен и ми го забоде в окото. След това - в „Пирогов”, спомня си продуцентът.

„Да следвам мечтите си за мен беше най-важното, защото аз бях много лош ученик до края на средното си образование. Занимавах се с всичко друго, но не и с образованието си” разкри актьорът.

Двамата коментираха и проблемите в образованието на младите днес.

„Истината е, че кадърните хора винаги работят и изкарват пари. Така че за това, че си висшист, не изкарваш пари и не те взимат никъде на работа, проблемът е обикновено в теб самия. Не можеш винаги да хвърляш вината върху системата. Кадърен ли си, талантът винаги си намира път”, коментира Халваджиян.

Според Зуека това, което трябва да се реформира в образователната система, е заплащането. „Първо трябват да се променят заплатите на учителите. Няма как за 600 лв. на месец да изискваш от учителя максимум. Ако не се променят заплатите, не можеш да мотивираш този учител да работи на 200%. Проблеми има и около учебниците за децата. Липсва единна система”, каза актьорът.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА НА БУКВИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес