Към момента няма информация за жертви или пострадали

Силите, лоялни на Халифа Хафтар, извършиха въздушни удари на няколко позиции, включително луксозен хотел, в който се намира сградата на парламента в столицата Триполи, предаде БГНЕС.

"Въздушните удари бяха насочени към сградата "Риксос" в центъра на Триполи, където се помещава свързаната с правителството на националното споразумение камара на представителите“,  заяви местен източник пред Анадолската агенция. Няма информация за жертви в резултат на въздушните удари. В последващо изявление вътрешното министерство на ПНС осъди атаката, като заяви, че тя трябва да бъде "добавена към дългия списък от военни престъпления, извършени от силите на Хафтар".

Нови въздушни удари в Триполи, има загинали

Правителството призова международната общност да "поеме отговорността за тази агресия срещу столицата на Либия, която застрашава безопасността и сигурността на цивилните".На 4 април Хафтар, който е свързан с конкурентното правителство в източната част на Либия, започна широкообхватна военна кампания за превземане на Триполи.

Червеният кръст: Жилищни квартали в Триполи са превърнати в бойно поле

След няколко седмици боеве в покрайнините на Триполи обаче кампанията на Хафтар не успя да постигне основната си цел. Въпреки това силите на Хафтар остават разположени в няколко района около столицата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.