Ники Йоргов е звездата на бойните спортове

Той е един от най-добрите българи в бойните спортове. Независимо дали става дума за карате киокушин или муай тай. Може да нокаутира съперника си за 20 секунди.

Един бъдещ шампион още от 12-годишен. В залата попада много малък, но оттогава не спира да се състезава. Баща му насочва Ники към бойните спортове. Никога няма да забрави първото си състезание. Остава втори, но това го провокира да мечтае по-силно. Да бъде шампион един ден. „Бях изключително разочарован, много исках да стана шампион. Може би е било по-добре, защото това ме е мотивирало. Ако бях станал шампион, можеше да изгубя интерес", казва Ники.  

Кой е мъжът, който създава родните шампиони в таекуондото?

Има двубои, които са неравностойни по килограми, но дори и тогава той не се отказва. „Жребий, в който играх с момче от тежка категория, победителя. Там загубих, бях изключително контузен, имах много травми, много удари. Това са изключително тежки срещи, в които духът на боеца е оръжието, което носи слава", посочва още той.

20 секунди - толкова секунди са достатъчни за Ники, за да нокаутира противник. И то не по време на тренировка, а на професионална бойна гала вечер. С други думи - когато се бие с най-добрите.„Трябва да усетиш точния момент, в който да пласираш силен удар. Точният момент, в който да прекършиш психиката на противника си. По този начин го нокаутирам. Усещам много добре, когато другият се пречупи”, казва Ники Йоргов.

За него бойните спортове не са просто бой, юмруци, хватки, техника. Те са начин на живот, философия, която поддържа живо любопитството на спортиста. Колко далеч наистина може да стигне. „Когато започнеш да обработваш една част, да я удряш постепенно, леко, с времето тя става все по-здрава, все по-устойчива на напрежение, на сила, на удари.

„Когато изиграеш пет рунда по две минути двубой, в който ти спукат вената на крака и целият прасец ти се изпълни с кръв, другите неща, които се случват извън залата не ти правят впечатление”, посочва Ники.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.