"Хората харесват мен и моите съратници", каза още лидерът на ВОЛЯ

"Аз чета много правилно посланията. Може да очаквате сближаване между нас и ГЕРБ". Това каза Веселин Марешки, лидер на "Воля - Българските Родолюбци" в Народното събрание. Пред медиите той анализира резултатите от провелите се избори за Европейски парламент. 
Оценката, която Марешки направи в уводните си думи, че са се провели "странни избори". По думите му в тях партията му е препотвърдила резултата си от провелите се парламентарните избори с 3,6 на сто подкрепа.

„Изминаха едни странни избори. Благодаря на всички родолюбци, които намериха волята да изразят своята гражданска позиция“, заяви Марешки. Освен от партията на Марешки, в коалицията „ВОЛЯ – Българските родолюбци влязоха Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Българска социалдемократическа партия, Християндемократическа партия на България, ПП „Обединена социалдемокрация“.

„Препотвърдихме почти същия резултат, който имахме на парламентарните избори“, обобщи Марешки и допълни: „Накрая се видя, че партия ВОЛЯ съществува в политиката в България и хората харесват мен и моите съратници“. Според Марешки резултатите на партията му показват, че българите не се интересуват от евроизборите и искат него и формацията му в България.

Марешки: Гласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери

Лидерът на ВОЛЯ подчерта, че според него на тези избори опозицията има повече гласове, отколкото управляващите и припомни, че добър резултат е постигнала и извънпарламентарната опозиция, визирайки "Демократична България".

Веселин Марешки отбеляза още, че ще търсят среща с министър-председателя и ще сигнализират главния прокурор относно оказан натиск върху техни симпатизанти, на които им е било отказано участие в изборните комисии и са били заплашвани и обясни, че съпруг на техен симпатизант - член на изборната комисия, е заплашен с уволнение ден след изборите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.