Една от версиите за инцидента е токов удар

24-годишен младеж загина в крайбрежен бар в Созопол. Смъртта на мъжа е настъпила докато той бил на работа в бара, но след проверка се оказало, че няма сключен трудов договор.

Инцидентът станал малко след 9,30 сутринта. 24-годишният барман тръгнал към кухнята на все още неработещото заведение, но след като не открил ключа, направил опит да влезе от малкото прозорче, от което готвачите предават храната. Тогава се чул шум и колегите му открили безжизненото му тяло. Една от версиите за инцидента е токов удар.

Наематели на съседните обекти по уличката на развлеченията в Созопол не искат да коментират „Починал е, но не знам точно от какво е. Това се чу и това разбрах, не присъствах на инцидента”, казва Алекс.

Мъж почина в самолет, след като погълна 246 пакета кокаин

Разследващи на място също не бяха много разговорливи. „Не мога да дам информация, има наблюдаващ прокурор, който може да даде информация”, заяви Пенка Потапова – следовател.

Инспекцията по труда извърши проверка на място. „По информацията, която имам към момент,а по проверка по ЕГН, няма регистриран трудов договор момчето. Това е безспорно, че ще има санкция за това, че е нает без трудов договор, но санкцията по друга линия за вече, неосигурени безопасни условия на труд, ще са също немалки”, коментира Павлин Васков - директор Инспекцията по труда - Бургас.

Катастрофата край Ихтиман е шестият инцидент с малък самолет за последните месеци

Фирмата, наемател на обекта, е със регистрация в София. Техен представител не беше открит за коментар.

Миналата година същото това заведение беше запечатвано няколко пъти от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов, за нарушаване на нощната тишина в Созопол. Дали ще има виновни и наказани след днешния инцидент зависи от съдебно-медицинската експертиза.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.