Повдигнато му е обвинение за длъжностно престъпление

Съдът остави за постоянно в ареста кмета на Божурище Георги Димов. Той беше задържан преди дни по обвинение, че е продал общински имоти на цени, в пъти под пазарните.

Жители на Божурище се събраха на протест в подкрепа на арестувания кмет

Разследване на NOVA преди около месец показа, че една от фирмите-купувачи е свързана с баща му. А рано тази сутрин в града имаше протести в подкрепа и против кмета.

Георги Димов помагал на хората и направил много за града. Това накара жители на Божурище да излязат пред общината в негова подкрепа.

„Обнови парка, самолета, направи центъра. Санира поликлиниката, оправи двете детски градини. В момента се готви проект за саниране на главната улица”, обясняват местните.

Кметът на Божурище  беше задържан заради съмнителна сделка с общинска земя. Продал е  80 декара за около  2 лв. на квадратен метър, при пазарна цена, която варира от 7,50 до 15 лв.

Заради апетитната цена, търгът не бил публично обявен и то в законовия срок, твърдят бизнесмени, които имали интерес към парцелите. Бащата на задържания кмет пък бил пълномощник на една от фирмите, спечелила търга. Колегите на задържания Георги Димов отрекоха и това твърдение. Стана ясно и, че фирмата, оценила земята на 2лв.  за квадратен метър, се свързва с жена, подсъдима във връзка с продажбата на Царските конюшни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.