Започва проверка заради инцидента с деца при демонстрация

Със заповед на вътрешния министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство на директора на ОДМВР-Силистра и той е временно отстранен от длъжност, съобщиха от МВР.

От министерството припомнят, че при провеждане на демонстрация във връзка със състезание "Ваканция, здравей!" днес в Силистра е възникнал инцидент, при който шестгодишно момиченце е получило обгаряния в областта на гърдите, краката и врата. Оказана му е медицинска помощ и е настанено за болнично лечение. Други две шестгодишни момченца са получили леки изгаряния, които са обработени от медицински екип и децата са освободени. По случая работи Районна прокуратура - Силистра.

Три деца са ранени при демонстрация по повод 1 юни в Силистра (ВИДЕО)

По разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов ГД "Национална полиция" започва проверка за изясняване на всички обстоятелства и причини, довели до инцидента.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани, допълват от МВР.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.