Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група

Маринела Арабаджиева остава в ареста. Според съда има реална опасност тя да избяга зад граница или да извърши друго престъпление.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В четвъртък бизнесдамата беше екстрадирана от Барселона, където се укриваше, заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев. Той беше конвоиран у нас в началото на месеца и все още е в ареста. Двамата са обвинени в пране на пари и участие в организирана престъпна група. Защитата на Арабаджиева поиска по-лека мярка - домашен арест, заради влошено здравословно състояние на обвиняемата. Искането обаче не беше уважено. В залата Арабаджиева се разплака и заяви, че вярва, че невинността им ще бъде доказана.

Поискаха задържане под стража за Маринела Арабаджиева

"Определено има двоен аршин на прокуратурата, защото има множество дела за данъчни престъпления, за които хората не се задържат, а им се дава възможност да си платят задълженията. Всяко неоснователно лишаване от свобода считам, че е репресия", каза адвокатът на Маринела Арабаджиева Ина Лулчева.

 

Екстрадираха Маринела Арабаджиева у нас (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Това е защитна теза на г-жа Арабаджиева. Това не е вярно. Напротив. Същият подход е и към останалите обвиняеми, а именно спрямо тях беше взета такава мярка, която те понастоящем търпят", заяви прокурорът Кирил Пейчинов. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.