В празничната програма имаше серия от демонстрации и ателиета за деца

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на детски ателиета на територията на античния културно-комуникационен комплекс "Сердика". Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Регионалният исторически музей в София организира нов информационно-образователен център в античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" /Ларгото/, който се намира в частта му под бул. "Княгиня Мария Луиза". Предвидената специална програма представя част от бъдещите дейности на Центъра.

Празнуваме Международния ден на детето

В празничната програма имаше серия от демонстрации и ателиета за деца. Темите бяха свързани с античността - римски настолни игри, мозайки, монети и монетосечене, римско облекло и въоръжение. Партньор на Музея в тяхното осъществяване е Сдружението за антични реконструкции "Mos Maiorum Ulpiae Serdicae". Оборудването за Центъра е осигурено с финансовата подкрепа на асоциация "Силви Вартан за България".

Програмата на новия информационно-образователен център предвиди след официалното откриване, което ще е в 10.30 ч., от 11.00 ч., да има презентация на тема римски игри, адаптирани за деца, демонстрации и ателие; от 12.00 ч., но ни предложи представяне на тема "Мозайки" и ателие за децата с интерес към древното мозаечно изкуство. От 13.00 ч. имаше презентация на тема "Монети и монетосечене" и беше включено ателие към нея. В 14.00 ч. ще има демонстрация на римско облекло и въоръжение.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.