Включване на „Събуди се” по NOVA от терена на „Националната спортна академия” в София

Днес се провежда детски футболен турнир в София – „Данониада”, на терена на „Националната спортната академия”. Предстоят финалите, а патрон на турнира е Димитър Бербатов. 

Първият такъв футболен турнир е проведен в навечерието на Световното първенство по футбол във Франция през 1998 г. Днес той набира все по-голяма популярност. Това е официално признат от ФИФА турнир за деца до 12 години. Лъчезар Лозанов с подробности от самия терен.

„Осем отбора се включват в битката днес. Някъде към обяд ще се знае кой отбор ще продължи към международните финали, които ще се проведат в Барселона. Треньорът на „Локомотив Пловдив” – Николай Греков, споделя впечатленията си от „Данониада””.

„По един мач се изигра до сега в групите. Организацията е на много добро ниво. Ходил съм на доста места в Европа, не смятам, че българските деца не отстъпват по талант или по нещо друго, свързано със спортно-техническата част от играта. Само ни липсват по-добри условия за подготовка, за да можем да реализираме напълно техния потенциал”, казва Николай Грегов.

На терена е и капитанът на отбора на „Локомотив Пловдив” до 12 години – Никола Николов. Ето какво споделя пред камерата на NOVA. „Беше равностоен мачът. Условията са много хубави. Данониадата е отлично организирана.”

Даниела Узунова, изпълнителен директор на „Данон Сердика”, кани всички родители и фенове на стадиона на „Националната спортна академия”, за да подкрепят финала на Данониада.  И отново напомня, че купата ще бъде връчена от посланика на турнира - Димитър Бербатов, с подкрепата на Фондация „Димитър Бербатов”.  Името на победителя ще стане известно в спортните новини днес.