В тима отиват Дан Битон и Джордан Икоко

"Лудогорец" осъществи трансферен удар с привличането на Дан Битон от "Ашдод", съобщава Gong.bg. Българският шампион ще плати 1 250 000 евро за 23-годишния израелски национал.

Битон подписа своя договор с "Лудогорец" и ще се присъедини към подготовката на отбора през следващата седмица. 

"Лудогорец" с трансферен удар за 1 250 000 евро

За подписа на играча разградчани успяха да надцакат израелските грандове. Битон бе трансферна цел на "Макаби Хайфа", "МакабиТел Авив" и "Бейтар Йерусалим", но в крайна сметка избра предложението на "Лудогорец".

23-годишният Битон е едно от най-горещите имена на пазара. Причината е, че остави зад гърба си отличен сезон. В 32 мача той отбеляза 5 гола и направи още толкова асистенции. "Ашдод" пък финишира на пето място във втората осмица на първенството.

"Франс футбол": „Лудогорец” взе футболист от Лига 1 на Франция

Новината, че българският шампион „Лудогорец” е привлякъл в отбора си футболиста на "Гинган" Джордан Икоко беше отразена от световното издание "Франс футбол". Според публикацията тимът е водил преговори с Икоко още през зимата, но тогава спортистът предпочел да остане във Франция. Шест месеца по-късно обаче размислил и приел да играе в отбора на „зелените” още от следващия сезон, съобщава Gong.bg.

Няколко месеца по-късно обаче 25-годишният десен краен бранител е приел офертата на "орлите" и от следващия сезон ще играе в родния тим.

Твърденията са, че "Гинган" ще спечели около 1 млн. евро плюс бонуси, а това би било първо излизане за Икоко от Франция, където е играл за ПСЖ, "Ланс", "Льо Авър" и "Гинган". Иначе футболистът е играл за всички юношески формации на Франция, но в крайна сметка взима решение да дебютира за ДР Конго на 5 юли 2017 година. Оттогава досега той има седем мача с националния отбор на страната си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.