Според преподавателката ученикът има неконтролируемо на моменти състояние

С агресия завършва последният за годината час по английски език за един от деветите класове в средното общообразователно училище „Паисий Хилендарски” в Пловдив. Учителката от видеото е Мария Георгиева.

Клип с агресивно поведение на ученик срещу учител набира скорост в мрежата

Знаела, че момчето има проблеми с поведението, но въпреки това останала изненадана.

„Преместен е в това училище. Държал се е проблемно и с други колеги. Не му е за първи път да се държи така в часовете. Поведението му е неконтролируемо на моменти”, разказа Мария Георгиева.

НЕПРЕДИЗВИКАНА АГРЕСИЯ: Двама мъже пребиха трети, след спор в магазин

С ученика работят експерти. „Има подобрение, но тези 3 месеца не бяха достатъчни, за да надградим неговото поведение”, коментира директорът на училището Илия Къртев. 

За конкретната ситуация той е разбрал, след като видял видеото в интернет. „В дадени моменти има такова поведение, което не може да се характеризира като агресия”, добави директорът. 

Пътници без билет със заплахи към кондуктор във влак

Учителите са изненадани и от поведението на другите деца в клас, които не само са снимали случката, но са я разпространили и в интернет.

„Това е поведение, което е заснето от някого в класа. Бях шокирана и не бях решила да правя доклад до директора, но в момента, в който го видях, разбрах за постъпката на неговия клас и че някой го е качил в мрежата” допълва пострадалата учителка.

Тепърва ще се решава каква ще е съдбата на ученика. Отново е започнала процедура по преместването му. Този път от регионалното управление на образованието ще искат среща и с родителите на тийнейджъра и с институциите, за да се набележат адекватни мерки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.