Трайко Младенов е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост

Кметът на Костинброд е на свобода срещу гаранция. Прокуратурата му повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на мотоциклетист. Междувременно, се оказва, че отсечката, където стана тежката катастрофа се е използвала редовно за изпробване на мощни мотори.

Два часа Трайко Младенов дава обяснения пред следовател. През това време близките на загиналия Игнат го чакаха отпред, и дори заградиха шофьора му, за да не избяга.

И кметът, и загиналият моторист Игнат Славков имат вина за фаталния сблъсък. Това сочи разследването до момента. Градоначалникът е правил забранен обратен завой отдясна лента на входа на Костинброд. Мотористът се е движил в изпреварващото платно с над 150 км/ч. и последвал фаталния сблъсък.

"То се вижда по колата как е удара, че е точно отстрани. Няма как да кара направо", каза бащата на загиналия Игнат - Чавдар. След като се сдоби с обвинението, Младенов успя да се скрие от приятелите на моториста и медиите.

Кой е виновен за катастрофата с кмета на Костинброд, при която загина моторист?

А жители на града разказват, че фаталната отсечка постоянно се ползва от мотористи за каскади. Станислава е подавала два сигнала в полицията и ни показа кадри на моторист, който кара на една гума със 140 км/ч. 

"Много пъти съм виждала мотористи, които карат с бясна скорост. Отивах в посока София, имаше моторист с костюм, с каска, който караше сигурно с около 200 км/ч. Стига до отсечката, където може да се мине в отсрещното шосе, продължава, вдига мотора на задна гума.", каза още жителят на Костинброд - Станислава Василева.

Твърди, че досега адекватна реакция не е срещала. "Полицаят ме погледа, погледа и каза „Госпожо, аз какво да направя, той е психопат", заяви Василева.

От полицията в Костинброд казаха, че сигналите са много малко. При проверка на място се оказвало, че мотористи няма.

Репортер: Ивелина Драгнева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.