Окръжният съд остави в ареста бащата на момченцето

Майката на  детето, хвърлено от мост край Габрово, поиска най-тежкото наказание за приятеля си Дилян Марианов - доживотен затвор без право на замяна. Само пред NOVA Поля Христова заяви, че обвинява себе си, че не е подала сигнал за домашно насилие и системен тормоз. 

„Детето ми го няма, той го уби, хвърли го от моста, това е факт. Просто избягах от него, защото не издържах. Той ме заплаши, че ако ни намери ще убие мен и детето. Чувствам се виновна, че не взех най-ценното си нещо – детето. Той е пълен нещастник! Убиец! Изрод! Не искам да го виждам! Да гние там! Да умре там! Той не спира да ме малтретира. Постоянно! Удря ме. Постоянно ме тормози сексуално. По време на секс ме бие и удря с юмруци по главата и гърба. Това е ужас! Ад! Осем години – ад! Идва уикенд – ад”, каза майката на убитото дете.

Майката на убитото дете е в тежко психическо състояние след случилото се. Поля Христова - майката на 4-годишният Дариел, бе две седмици в неизвестност - до вчера, когато разбира за смъртта на сина си.

Според майката, бащата посягал и на детето. За това знаели и от Агенцията за закрила на детето.

„Беше син по дупето, Закрила на детето идваше в детската градина. Беше предупреден да не го прави”, каза Поля Христова.

От Социално подпомагане дадоха друго обяснение.

„Синините на детето са получени в следствие на спускане по водна пързалка. Имало е техническа неизправност на пързалката. Спускали са се около 20 метра по пързалка без вода и двамата с бащата са имали охлузвания”, обясни директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Габрово Радослава Христова.

Дилян Мариянов, който е биологичен баща на убитото дете, е криминално проявен и осъждан за кражба и причиняване на средна телесна повреда – намушкал е двама мъже с нож при спречкване. Има и осъдителна присъда от осем месеца, която я е излежал.

От днес, в квартала, където е живяло детето започна кампания за набиране на средства за погребението на Дариел.

Бащата, хвърлил сина си от мост, признал: Не можех да се грижа за детето

„Той казва, че откакто на 20 юни неговата съпруга е изчезнала, той изпитвал затруднения при отглеждането като единствен родител на 5-годишното дете. И понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема със затрудненията си”, заяви Ирина Желева, административен директор на Окръжна прокуратура – Габрово.

 

Междувременно Окръжният съд остави в ареста извършителят на жестокото престъпление. Мярката подлежи на обжалване, но Марианов отказал да обжалва. 31-годишният мъж влезе в съдебната зала мълчаливо, като криеше лицето си. Той не оспори искането на прокуратурата за най-тежката мярка - постоянен арест. Направи и самопризнание, че е убил 4-годишния си син Дариел.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook