Унищожени са лекарства и немалко мебелировка и артикули в магазини по улицата

Магазини в центъра на Велико Търново се озовават под вода при всеки по-сериозен дъжд. Собственици и наематели недоумяват какви са причините новоремонтираната главна улица да се наводнява, а почистени шахтите да не поемат водата.

В четвъртък на места водата достигна 60 см. Унищожени са лекарства в местната аптека и немалко мебелировка и артикули в останалите магазини.

Порои наводниха Асеновград и Пловдив

„Това е поредното наводняване на магазините в централната част на града. Нивото на водата достигна 50-60 см, а дъждът беше наистина сериозен. Очевидно това ни очаква при всеки по-сериозен дъжд и ние трябва да се подготвим. Щети има по техниката, стоката и мебелите в търговските обекти. Факт е, че канализацията не успява да поеме дебита на водата”, каза Стефан Згурев.

 

Наводнени улици, паднали клони и закъсали автомобили след пороя в Русе

„В града са отчетени 60 л/кв.м и това е критично количество. Магазините се намират в най-ниската точка на улицата. Тук са изградени две водоприемателни тела, които се почистват след всеки дъжд. Проблемът ще бъде решен в две фази”, коментира зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.