Хората на Сидеров пратиха писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева

Ответен огън в парламента! След като Волен Сидеров беше свален като шеф на групата на Патриотите, днес „Атака” поиска това решение да бъде заличено. Хората на Сидеров пратиха писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева.

Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите

Сидеров твърди, че са нарушени три нормативни акта – правилникът на НС, решението, с което той е отстранен, тъй като на него липсват подписите на тримата лидери в ОП, както и самото коалиционно споразумение с ГЕРБ. От „Атака” настояват за заличаване на решението, но и за намесата на премиера Бойко Борисов, както и на Цвета Караянчева. Тя обаче заяви, че ще излезе с позиция, след като получи становището на юристите.

Междувременно Сидеров инициира коалиционен съвет с ВМРО и НФСБ още в петък в 11:00 часа. Ще инициира и голям съвет с ГЕРБ.

Сидеров пред NOVA: ВМРО и НФСБ анулират управленската коалиция (ВИДЕО)

„Държа и на голям коалиционен съвет, защото трябва да чуем позицията на ГЕРБ дали ще работи с „Атака”, НФСБ и ВМРО, или ще приеме това заличаване на „Атака” от тройната коалиция, което са се опитали да направят някои колеги”, заяви Сидеров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.