Как се стигна до ситуацията?

Пореден скандал между собственици на апартаменти и управата на апартхотел по родното Черноморие, този път в „Слънчев бряг”. Десетки чужди граждани се оплакаха, че от месец май тази година управата на хотел, на чиято територия се намират жилищата им, не ги допуска да минават през фоайето, както и да ползват свободно лоби бара и басейна на комплекса.

Собствениците на апартаменти и студия разказват, че са купили имотите си преди години, до месец май тази година са ползвали свободно и лоби бара и басейна. По думите им сега им забранили достъпа и дори сложили катинар, на вратата, свързваща частните апартаменти и хотелската част.

Хотелиерът, нападнал израелски туристи: Съжалявам за станалото

„Аз плащам такса поддръжка, но вече не мога да ползвам басейна. Достъпът ми до него е забранен, сложиха и катинар, сменени са вратите. Охраната не ни допуска до хотелската част. Опитахме се неколкократно да разговаряме с ръководството, но безуспешно”, коментира Марин Път.

„Когато дойдохме тази година, разбрахме, че нямаме достъп до басейна. Ние имаме апартамент в сградата от 2007 г. и досега не сме имали проблем”, разказа Моника Секретска.

Собственици в комплекса твърдят, че тези условия са написани в договорите им за поддръжка, както и била фиксирана сумата от 400 евро годишно за поддръжка на общите части.

Заедно със собствениците екип на NOVA отиде при управата на комплекса.Този път никой от охраната не спира достъпа им във фоайето. Мениджърът на комплекса обаче не допусна в кабинета си нито собствениците, нито камерата ни.

Полицаи от четири страни дежурят в „Слънчев бряг”

„Хотелът е разделен на две части. Имаме апартаментен комплекс, който по проект е с отделен вход. Входът за собствениците е възобновен. Те настояха  да живеят целогодишно в комплекса и ние го възстановихме, защото не можем да отворим целия комплекс целогодишно. Има период, в който хотелът не работи”, посочи мениджърът на хотела.

На въпрос защо не могат да ползват безпроблемно басейна, както до това лято, получихме следния отговор: „Те нямат собственост върху земята, нито върху комплекса. Имат техни апартаменти”, допълни мениджърът.

След кратко съвещание в екипа на комплекса все пак последва изявление с уверение,че няма забрана за достъп до басейна. След намесата на екипа ни собственици на апартаменти и ръководство на хотела се събраха на нова среща, за да изчистят недоразуменията.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.