Ентусиастите ограждат терена с подръчни материали

Тенис по време на ремонт. Това се случи на столичната улица „Иван Вазов”, където дейностите продължават повече от година. В социалните мрежи вече има публикации с хаштаг Иван Вазов OPEN.

Работата по обновяването на улицата започна през февруари миналата година, а причината - авария на „Топлофикация” и влошеното състояние на пътната настилка. От строителна площадка, улицата се превърна в нестандартен тенис корт.

„Ремонтът продължава безкрайно, не само на тази улица, а из цяла София”, каза Светослав Тодоров.

„Живея наблизо и често минавам оттук. Миналият уикенд, видях, че прилича на тенис корт и така се роди идеята”, разказа Момчил Захариев.

Доброволци преобразяват квартални градинки в София

Червената пръст се оказва подходяща основа за игрището. Очертанията на терена ентусиастите направили с подръчни материали.

„Нямахме пари да инвестираме. Рулата тоалетна хартия бяха чудесно решение”, коментира Светослав Тодоров.

Работата на Общината се забавила, защото неочаквано изникнала подземна инфраструктура за ремонт. „След започване на строително-монтажните работи по тротоарите се разкриха съответно колекторите, констатира се тяхното изключително лошо състояние”, посочи директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура” Данаил Евлогиев.

Министерството на културата със съдебен иск срещу фирмата, ремонтирала Ларгото в София

Ако към този момент тенис ентусиастите печелят гейма, въпрос на време е да разберем чия ще е победата в мача. „В мача печелят всички столичани, много добре знаете. Надяваме се скоро ремонтът да приключи”, допълни Светослав Тодоров.

Стажант-репортер: Николай Беремлийски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.