Пред тях разказва, че е работил в Русия и Чехия като сервитьор

Гастролиращ измамник по Черноморието. Мним кандидат за работа обикаля курортите по морето и обира бъдещите си колеги. За това сигнализират потърпевши от младежа. Последният случай е от Обзор. През почивните дни в магазин за сувенири в града идва нов кандидат за работа. Момчето се представя за Асен от Плевен.

„Изглежда видимо на около 20 години, разказа ни че е живял много години в Русия, че знае перфектно 5 езика, което беше плюс за него да бъде назначен. В неделя дойде да се запознае с колегите, да го обучим и да види дали това ще му хареса и евентуално в понеделник да бъде назначен”, коментира Лидия Илиева, управител на магазина.

Крадец обра цветарски магазин във Варна три пъти за един месец

Момчето обаче не чака назначение. Започва да действа още преди да получи работата - докато е настанен в стая с бъдещия си колега Пламен. „Трябваше аз да го обуча тъй като бях на смяна. Сутринта, когато се събудих погледнах, че вратата  беше отворена, него го нямаше и първата ми мисъл беше да си погледна портфейла. В него нямаше никакви пари”, каза потърпевшият Пламен Иванов.

Изчезва заплатата, която Пламен получил преди ден, до лев. С нея и мистериозният Асен.

Първоначално новият продавач-консултант не се сторил подозрителен на Пламен и колегите му. Когато връщат лентата назад обаче всичко подсказвало, че става дума за измамник. „Питаше ме за часовника ми дали е скъпа марка, освен това дали спя дълбоко, за да не ме будел. След кражбата навързах нещата. Говореше малко несвързано, някои думи ги бъркаше”, допълни Пламен Иванов.

Прокуратурата иска постоянно задържане на арендатора, убил крадец

Пред бъдещите си колеги разказвал, че е работил в Русия и Чехия като сервитьор. След което започнал работа и по Черноморието. „Изглежда на около 20-21 години, русоляв, със сини очи”, описа го Пламен.

Сега за Асен напомнят само кадрите, заснети от охранителните камери в магазина. Те се предоставени и на полицията. Управителят на обекта публикува снимка с лицето на момчето и в социалните мрежи. Измамените се оказват мнозина – по цялото Черноморие.

„Всъщност обаче се оказа, че не е Асен, а Асан. Разбрахме, че е от Плевен, работил в Несебър, Слънчев бряг, а ситуацията е същата, както при нас. Назначават го някъде на работа, обира колегите си и изчезва. Говорим за голям измамник. Следващите трябва да се пазят. Подали сме сигнал в полицията и в момента се издирва”, посочи Лидия Илиева.

От полицията в Несебър съобщиха, че по случая вече е образувано досъдебно производство.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.