След силния дъжд варненци заснеха как от наклоненото съоръжение се изливат огромни количества вода

Наводнение на новото кръгово движение във Варна. Кръстовището на  булевард „Васил Левски”  се оказа под вода при снощния не особено силен дъжд. Варненци заснеха как от наклоненото съоръжение се излива истинска стена от вода, а наоколо има и наводнени коли, къщи и гаражи.

Водопад Васил Левски”. Така иронично потребителите в социалните мрежи нарекоха потопа, който заля автомобилите под новото кръгово кръстовище. Кадрите от клиповете се появиха в групата „Спаси Варна” . „Ние се смеем, но не е много хубаво, защото хората остават разочаровани – с привкус, че не се правят нещата, както трябва. Построихме най-скъпият булевард в България за 120 млн. и както виждате отводняването е трагично”, коментира Кирил Симеонов  от групата.

Гръмотевични бури в 4 области

Водната блокада опъва нервите на шофьорите, които минават под кръговото. Дъждът наводнява и кооперациите около булеварда. „Снощи водата беше три пъти повече, подземието се наводни, до колене сме газили, образува се едно море и сме гребали 4 часа на ръка мърсотии – ето вижте водата докъде беше”, сподели Станка Карамфилова.

Проблемът е в проливният дъжд, а не в отводняването, обясни проектантът на чисто новото съоръжение.  „Това стичане не е проблем на отводняването на булевард, а това че тук се изсипа вода от околните квартали”, обясни Недялко Иванов, проектант на обекта.

 „От утре започваме оглед на канализацията, за да видим от капацитета или запушване е”, заяви Петър Гърбузов  от Община Варна.

Още при изграждането на булеварда за подобни проблеми предупредиха от Камарата на архитектите. Новият булевард „Васил Левски” беше пуснат предсрочно. След проливен дъжд в края на май земна маса се срути върху локално платно. Тогава от общината обвиниха за за случилото се незаконно построени ромски къщи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.