Състезанието е международно и в него ще участват над 60 състезатели от цяла Европа

В събота и неделя Приморско ще е домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по джет ски. Състезанието е международно и в него ще участват над 60 състезатели от цяла Европа.

Шампионът Никола Абаджиев кани на кайт в "Лозенец"

Събитието трябваше да се проведе в средата на юли, но беше отложено със скандал. Джип, натоварен с джет, мина през пясъка на плаж „Перла”. Министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди проверка, а концесионерът на плажа беше заплашен със солидна глоба.

„Всичко по организацията е нормално. Вкарваме джетовете през плажа, регулярно, както се прави по цял свят”, коментира Дамян Дринков - организатор на шампиоаната.

„Състезанието трябва да се проведе, както е организирано. Има мерки за безопасност. Джетовете се вкарват по единствения възможен начин. С правилната организация, всичко може да се направи както трябва. Има и ленти, които са допълнителна предпазна мярка, за да се избегне навлизане на деца в зоните”, заяви концесионерът на плаж "Перла" Лъчезар Захариев.

„Всяко отлагане на събитие, което е предвидено е неприятно. Факт е, че има отлив на част от предварително записаните състезатели, но лоша реклама няма. Времето е прекрасно, организацията е страхотна. Надявам се да има положителни емоции”, заяви кметът на Приморско Димитър Германов.

 

 

 

 

 

 

Още по темата гледайте във видеото. 

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.