По думите му трябва да има наказани служители на НАП за изтичането на лични данни

"Съмнявам се с "Атака" да излезем с общи кандидатури за кметове". Това заяви в предаването "Здравей, България" евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Евродепутатът допълни, че продължават разговорите за обща кандидатура в Пловдив на Славчо Атанасов. „Той би бил много добър кмет. Г-н Атанасов беше добър кмет и може би ще бъде добър такъв. В момента е народен представител в НФСБ. Има и други възможни варианти за общи кметове”, коментира той.

Джамбазки: Партийната субсидия трябва и ще бъде намалена

Джамбазки коментира и темата за изтичането на личните данни на над 5 милиона българи при хакерската атака срещу НАП. По думите му трябва да има наказани служители на агенцията за случилото се. Трябва да се търси отговорност от хората, които трябва да пазят нашите лични данни. В Министерството на финансите много лековато подхождат към своите задължения", категоричен е заместник-председателят на ВМРО. 

"Не мога да си представя по-нахално поведение на държавен служител". С тези думи пък коментира изявлението на шефката на приходната агенция Галя Димитрова след връщането й от платен отпуск. 

Защо прокуратурата разпространи доказателства от разследването срещу "ТАД Груп"?

Евродепутатът е категоричен, че държавните институции трябва да пазят личните данни на хората. "Задължение на държавните институции е да пазят личния живот на българските граждани. Би трябвало да се помисли в посока институциите да провеждат прозрачни процедури и да наема такива предприятия, които да пазят тази информация с ясната гаранция какво ще се случи, ако изтърват личните данни", заяви той. 

Оказа се, че Джамбазки и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов са глобени от ЦИК заради платен репортаж по частна телевизия по време на предизборна кампания. "И двете глоби са безумни. Ние ще ги обжалваме. И двете глобпо частна телевизия. Това не би трябвало да ни засяга чисто технически дори", обясни членът на ЕП.

Двама шефове в НАП уволнени след хакерската атака

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.