Вижте прогнозата на синоптиците

Дъждовна есен за районите на Италия и Балканския полуостров. Прогнозата е на метеорологичния портал “Accuweather”. Летните бури с локални интензивни порои ще продължат през септември и октомври. Облачните системи ще се движат бавно, а валежите ще са продължителни. Акумулираните количества ще създават риск от поройни наводнения и свлачища. До края на септември ще има силна гръмотевична активност, пише  oще “Accuweather”.

Жегите са убили 23 души в Япония за една седмица

С напредването на есента гръмотевиците ще утихнат, но валежите ще са чести. Влагата ще попречи на температурите в района да достигат високи стойности и ще гони жегата далече от нашите географски ширини.

Краят на есента ще е бърз, с рязко застудяване. Докато по-голямата част от континента ще се радва на плавен преход зим зимата, на Балканите студеният въздух ще нахлува бързо и ще създава януарско усещане още през октомври. На този етап има условия зимата в Източна Европа да е с обилни снеговалежи, най-значителни в района на Молдова и Украйна.

Сняг заваля в Австралия, кенгурута подскачат в снега (ВИДЕО+СНИМКИ)

На Британските острови - есента ще донесе мощни бури с ураганни ветрове, които ще се разпростират чак до континенталните държави Холандия, Дания и Франция. Лятото ще се задържи най-дълго в Южна Франция, Испания и Португалия, където температурите ще са високи в следващите месеци. В тази част на Европа ще има условия за развитие на обширни горски и полски пожари.

Есента ще е най-приятна в централните райони на Европа с температури около нормата за сезона, уточняват метеоролозите от “Accuweather”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.