"Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния", написа във Facebook вицепремиерът

"Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета", написа във Facebook лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

"Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел. Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния", пише Каракачанов по повод на трагичния случай в сливенското село Сотиря, при който дете е било насилено и бито от рецидивист и загуби живота си, посочват от ВМРО.

СЛЕД ЖЕСТОКАТА ТРАГЕДИЯ: Как осъмна село Сотиря?

"Като заместник министър-председател на България преди повече от половин година Каракачанов предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския /ромския/ етнос в Република България и мерките за реализацията им", се посочва в прессъобщението.

Документът беше обсъждан на редица кръгли маси, както и изпратен до ресорните министерства за съгласуване. Сега предстои Концепцията да бъде разгледана на заседание на Министерския съвет, за да може да започне прилагането на мерките, записани в текста й.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.