66-годишният мъж беше обвинен в сексуални злоупотреби с млади французойки

Парижката прокуратура започна разследване, за да установи дали покойният американски финансист Джефри Епстийн е извършил сексуални престъпления на френска територия или срещу френски граждани, по-конкретно непълнолетни, предаде БТА.

66-годишният Епстийн беше арестуван на 6 юли в Ню Джърси, където частният му самолет кацна на връщане от Париж. Той притежаваше жилище във френската столица на луксозния столичен булевард "Фош" близо до Триумфалната арка.

Епстийн бе намерен мъртъв в килията си на 10 август. Според доклада на аутопсията смъртта му се дължи на самоубийство чрез обесване.

Епстийн вкарал в тръст 578 млн. долара 2 дни преди самоубийството

В края на миналия месец неправителствената организация "Застрашена невинност" сезира прокуратурата след задържането на Епстийн в САЩ, а на 12 август, два дни след смъртта му, публикува открито писмо с призив прокурорът на Париж да започне разследване.
Вчера организацията заяви, че е получила десет свидетелства, главно на жертви на деяния, извършени на френска територия и свързани с Епстийн.

Освен това в свидетелски показания от 2011 г., които неотдавна бяха публикувани в САЩ, тъжителка обвинява Епстийн, че е извършил сексуални злоупотреби със съвсем млади французойки, които му били изпратени като "подарък-изненада за рождения ден".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.