Проектът на Даниела изобразява нейнат дъщеря, в костюм на космонавт, и носи послания

За нея говорят от Виена до Атлантика. Тя опакова една от емблемите на Австрия – Рингтурм. Ако с нещо ви напомня звездната слава на Кристо, ето го и последното съвпадение - тя е българка, която живее и работи в чужбина.  Художникът, който опакова мечтите за бъдещето, е Даниела Костова.

„Бих се определила като човек, който иска да свързва, а не да разделя”, казва Даниела.

Кристо ще „опакова” Триумфалната арка

Проектът на Даниела „Мечти за бъдещето”, който изобразява нейната малка дъщеря Вега, в костюм на космонавт, върху Рингтурм, носи символика.

„Неслучайно Вега носи българо-американска емблема на костюма си. Това е символ за връзката между Изтока и Запада. Границите са отворени, но някои  хора се опитват да ги затворят. Други все още са затворени. Приближаването на гледните точки  е единственият вариант за съвместно съществуване”, смята художникът.

Проектът на Даниела „Мечти за бъдещето” успешно ги приближава - 50 години след полета на Юрий Гагарин.

„Юрий Гагарин с неговия оранжево-червен костюм. При идването си в България му дават бял гълъб. Събитието е запечатано във фотография, която по-късно вдъхновява Пикасо да нарисува неговия бял гълъб на мира”, разказва Даниела.

"Да ходиш по вода" - филм за "Плаващите кейове" на Кристо

Или градът обича изкуството, или го отхвърля. Златна среда няма. Виена се влюбва в „Мечтите за бъдещето” на Даниела Костова. Детето-космонавт прегръща знаковия небостъргач Рингтурм. Предстоят им нови приключения, а пътят им е нагоре към звездите.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.