Темата коментира Димитър Николов - кмет на Бургас и зам.-председател на партията

„ГЕРБ ще спечели София. Аз и всички колеги от ръководството на партията вярваме в качествата на г-жа Фандъкова”. Това заяви Димитър Николов - кмет на Бургас и зам.-председател на партията в ефира на „Здравей, България”.

Официално в понеделник Йорданка Фандъкова обяви, че ще се кандидатира за четвърти път за кметския стол. Неин съперник ще бъде омбудсманът Мая Манолова, която също обяви, че ще се бори за поста.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Фандъкова за кандидатурата си за нов мандат

Запитан кого ще предпочетат софиянци при евентуален балотаж на местните избори, Николов отговори: „Предполагам, че избирателите ще изберат г-жа Фандъкова. Мисля, че може и да не се стигне до балотаж. Постигнатото до този момент в София и големите промени, на които сме свидетели, дават основание Фандъкова със самочувствие и с една добре балансирана кампания да спечели доверието от първи тур”.

"Местният вот е изключително мажоритарен, защото предизвикателствата в отделните общини са много различни. Хората основно залагат и разчитат на доказани хора, хора с биография, хора, които им вдъхват спокойствие, че ще ги поведат в правилната посока", допълни Николов.

"В случая местните щабове са важни. Нямам как с централен щаб да се дават конкретни наставления. През последната седмица имаше множество срещи във всички структури на страната. Навсякъде се усещаше изключителен позитивизъм", разкри кметът на Бургас.

Мая Манолова: Кандидатирам се смело и почтено, утре подавам оставка (ВИДЕО)

„В големите градове е нормално при толкова много значими ремонти и проекти да се получават слабости в детайлите на изпълнението на тези ремонти. Със сигурност, не само в София, но и във всички големи градове, може би следващото управление ще наблегне именно на контрола”, каза още той.

Според него Йорданка Фандъкова има качествата да изисква именно такъв контрол. "Аз съм убеден, че тя ще го направи. Нека й дадем шанс да презентира своята предизборна програма. Тя вече има опита и прозорливостта да привлича около себе си можещи хора. До колкото знам, тя ще залага на нов екип и съм убеден, че това ще бъдат млади и доказали се специалисти”, посочи Николов.

ГЕРБ и СДС започват поредица от срещи за местния вот

Кметът на Бургас Димитър Николов тръгва към четвърти мандат.

На въпрос как ще се казва новият кмет на Бургас, той отговори: „Кметът на Бургас ще се казва Димитър Николов".

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.