Пловдивчани разчупват традициите с нестандартна гражданска церемония

За първи път в България, Пловдив разчупва традициите с нестандартна гражданска церемония – рокерска сватба.

Най-важната стъпка в живота си Таня и Илиян направиха пред погледите на най-верните си приятели, дошли също с мотори. Красивата булка бе в бяла рокля, но с кожено яке. Той – с елегантен костюм, но с каска. Таня и Илиян се запознават преди три години. Първата крачка прави тя, като го добавя към приятелите си във Facebook.

Дъщерята на Илиана Раева се венча за любимия си Георги на магична сватба (ВИДЕО+СНИМКИ)

Таня е инженер качество в частна фирма, а Илиян е охранител инкасова дейност. Страстта им към моторите ги сплотява. Откриват и още една обща черта - рок музиката.

По време на екскурзия в Рим, точно пред фонтана „Треви”, 30-годишният мъж уж се спъва. На земята намира пръстен и още на колене той се обръща към Таня с думите „Ще се омъжиш ли за мен?”.

Моторите обградиха младоженците и ритуалната маса, която специално за тяхната сватба бе изнесена пред „Дома на младоженците”.

За да бъде всичко в тематиката на рока, дори длъжностното лице на церемонията, бе с кожен тоалет и ръкавици. „Това облекло е съобразено с желанието на младоженците. Прецедент в историята на „Дома на младоженците” е тази рокерска сватба. Аз съм безкрайно развълнувана, защото самата аз съм голяма рокаджийка”, каза Виолета Палазова- длъжностно лице „Гражданско състояние“, Община Пловдив.

Пет двойки до момента са поискали вместо обичайния класически сватбен марш на Менделсон на сватбата им да звучи рок изпълнение.

Репортер: Благой Бекриев

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.