Събитието се провежда за трета поредна година, в партньорство с Националната полиция

Стотици мотористи от цялата страна отбелязват деня в памет на загиналите си колеги на пътя. Събитието се провежда за трета поредна година, в партньорство с Националната полиция.

По данни на мотоклубовете у нас само от началото на месец септември са загинали петима мотористи. Данни за пострадалите няма. Според мотоциклетистите въпреки, че в началото на всеки сезон и шофьори, и мотоциклетисти обещават да бъдат по-толерантни едни към други на пътя, това не се случва.

Двама души загинаха при тежка катастрофа с мотор в София (СНИМКИ)

„При нас също в мотосредите имаме „мърша”, заради която всички носим тази отговорност да ни наричат „донори”. Ние не сме „донори”, ние сме обикновени хора със семейства, както всички останали водачи. Просто никой не знае какво се крие зад нашата маска – дали това е хирург, шофьор, лекар или човек с друга професия”, каза Венцислав Стефанов.

Мотористите непрестанно организират благотворителни кампании. В една от тях в дарителски кутии се събират пари за деца, останали сираци, след като родителите им мотоциклетисти загинаха преди няколко дни в София.

По-късно през деня мотоциклетистите от един от клубовете ще осигурят дрехи и вещи от първа необходимост на хората, които загубиха домовете си след пожар в Бухово.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.