Тя е разпоредена лично от директора на лечебното заведение

Изпълнителният директор на „МБАЛ Пазарджик“ АД д-р Васил Вълчев разпореди вътрешна проверка на дейността на кардиолога д-р Петър Лазов. Заповедта е издадена ден, след като в разследване в ефира на "Неделята на NOVA" разкри, че медикът поставя стентове на здрави пациенти и и по тази схема получава месечна заплата от 57 000 лева.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Кардиолог поставя стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лв.

"Ръководството на „МБАЛ Пазарджик“ АД ще съдейства на всички институции, които са сезирани или са се самосезирали по случая, за извършване на проверка по дейността на д-р Петър Лазов и лечебното заведение", се казва в официалното съобщение от лечебното заведение.

Междувременно продължават и разпитите на лекари и медицински персонал. 

Българският лекарски съюз пък сезира етичната комисия. В писмената си позиция от БЛС съобщават, че "категорично осъждат порочните практики, които поставят петно върху цялото съсловие". Казват още, че ще имат право да наложат санкции, ако вината на д-р Лазов бъде доказана.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Прокуратурата се самосезира за лекаря, поставял стентове на здрави хора

Ще бъде проверена и цялата медицинска документация. Четири институции ще търсят нарушения в болницата. Ще се направи и пълна финансова ревизия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.