Изпепелен е покривът на сградата

Голям пожар е избухнал в лечебен център в Първомай. Огнената стихия се е разразила тази нощ около 1.40 часа. 

Изгорели са дървеният покрив и вторият етаж на сградата. По първоначални данни пожарът е възникнал в микробус, паркиран до лечебния център, след което се прехвърлил и обхванал зданието.

Снимка: Благой Бекриев, NOVA

„Самозапалва се и тръгва на собствен ход, врязва се в сградата и от там тръгва пожарът. Не разбирам как може да се запали при условие, че е паркиран около 15:30 часа следобед, а пожарът става след 12 часа”, коментира собственикът на хотела Митко Хубенов.

Огромният пожар събужда живеещите наблизо, които първи сигнализират за пламъците за 112. Четири противопожарни автомобила от Първомай, Пловдив и Асеновград се включват в борбата с огъня, която продължава до сутринта.

„Това, което затрудняваше гасенето, беше че покривът беше паднал напълно и нямаше възможност да се влиза навътре”, обясни инсп. Тенчо Атанасов, РЗПАБ – Първомай.

Снощи в хотела е нямало гости. Днес е трябвало да бъде настанена група от 15 души, но огънят е превърнал всичко в пепел.

„10 стаи, един апартамент и всичко вътре. Щетите са за около 300 000 лева. Има камери дано да разпознаят нещо”, заяви собственикът на хотела.

Щети има и по първия етаж на сградата, където се помещава и аптека. При пожара са пострадали и други два автомобила, които са били паркирани пред хотела. Спасена е сградата на близкия медицински център.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.