Борислав Николов се възползва от съкратената процедура

12 години затвор при първоначален строг режим получи 41-годишният Борислав Николов от Варна, който уби съпругата си по особено жесток начин! Делото се гледаше по съкратена процедура, което позволи наказанието, дадено му от Варненския окръжен съд – 18 години, да бъде намалено с 1/3.

Варненец, пребил съпругата си до смърт, ден преди да се разведе с нея, отива на съд

Борислав уби жена си ден преди да се разведе с нея. На 24 февруари тази година той се обадил на Кремена и поискал да говори с нея във връзка с предстоящия развод. Отишъл в обитавания до скоро от двамата апартамент. Разговорът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата й в стената на хола, в ръба на комина, с всякакви предмети, които му били под ръка. Започнал да я души. 

Домашният насилник повикал майка си, за да му помогне да се изнесе. Взел лични вещи, телевизора и лаптопа и с майка си напуснал апартамента с такси. След тръгването им Кремена заключила входната метална врата и пуснала резето. След това е издъхнала. 

Говорителят на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров посочи, че обвинението е поискало доживотен затвор и присъдата ще бъде протестирана пред горна инстанция.

Борислав запази мълчание пред медиите. Адвокатът му посочи, че все още не знае дали ще обжалват присъдата.

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.