Информацията съобщи в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров

Няма данни за сериозни изборни нарушения до този момент. Това обяви при гласуването си в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. До вчера прокуратурата е образувала общо 57 производства.

Освен днешния вот, Цацаров коментира и още един избор - този на Иван Гешев за негов наследник на поста.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

4-ма са арестувани за купуване на гласове, а на други 10 са повдигнати обвинения. Това каза обвинител номер 1, след като упражни правото си на вот в Пловдив. Той посочи, че купуването на гласове става главно с пари, имало и случаи с даване на пакети с хранителни продукти. На 9 души вече е свален имунитета, днес е поискано да бъде свален имунитета на още петима. Двама от тях са кандидати за кметове, а останалите – за общински съветници.

Той коментира и възможностите за действия от страна на президента след избора на нов главне прокурор.

 

„Президентът има право както да подпише указа, с който Иван Гешев ще бъде назначен за главен прокурор, така и да откаже да го подпише, т.е. да върне кандидатурата.  В случай, че тя бъде върната ще се повтори тази процедура, която се случи по време на избора на председател на ВСС”, коментира Цацаров.

От избрания за негов наследник той очаква да продължи това, което е започнато.

Избирателната активност в Пловдивско се е увеличила в последните часове. Към 10 часа тя е била 5,4%.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.