Възстановяват се маршрутите на три автобусни линии

Движението през ремонтираното кръстовище на булевардите „Гоце Делчев” и „Борис III” беше пуснато.

Възстановяват маршрутите на автобусни линии 73, 83 и 102, съобщават от Столична община, цитирани от агенция „Фокус”. Автобусите отново ще се движат по ул. „Житница“ и бул. „Гоце Делчев”.

Възстановяват се и спирките в района на кръстовището, които обслужват автобусни линии № 63 и 260 и трамвайни линии № 4 и 5.

Заради изграждането на кръстовището на две нива, се въвеждат промени в посоката на движение на улици в карето между бул. „Цар Борис ІІІ”, бул. „Гоце Делчев”, ул. „Дойран” и ул. „Пирински проход”.

Движението по ул. „Княгиня Клементина" в отсечката от ул. „Дебър" до бул. „Гоце Делчев" става еднопосочно в посока към бул. „Г. Делчев", където ще има разрешен десен завой.

Обръща се движението по ул. „Хубча" в посока от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Дечко Йорданов”. Разрешава се ляв завой от бул. „Гоце Делчев" по ул. „Хубча".

Обръща се еднопосочното движение и по улиците „Дебър” и „Дечко Йорданов”. По ул. „Дебър" ще може да се влиза от ул. „Дойран", а по ул. „Дечко Йорданов” - от бул. „Цар Борис III”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.