"Няма такава държава" беше учредена преди месец

Екипът на Слави Трифонов внесе документи за регистрация на партията "Няма такава държава". Документите с 3700 подписа в Софийския градски съд (СГС) внесе сценаристът Тошко Йорданов. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Партията „Няма такава държава” беше учредена на 5 октомври.

 

Видео: БГНЕС

От ръководството на формацията смятат, че няма причина магистратите да откажат да впишат това име на партията. По закон в срок до един месец трябва да се насрочи открито съдебно заседание, което да реши допуска ли регистрацията.

"Това ляво - дясно е да си чешем езиците. Отдавна няма дясно - ляво разделение. Да не говорим, че на последните местни избори видяхте как гласуваха демократично мислещите хора", заяви учредителят на партията Тошко Йорданов.

 

Видео: БГНЕС

В кой спектър на политическото пространство ще застане партията на Трифонов не стана ясно. На този етап няма и категоричен отговор ще търсят ли общи политики с Мая Манолова. Малко след като стана ясно, че губи изборите за кмет на София, самата Манолова намекна, че ще прави политически проект.

Слави Трифонов и екипът му учредиха партия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред основните цели на „Няма такава държава”, описани в учредителната декларация, са засилено участие на гражданите във взимането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, както и възможност за дистанционно и електронно гласуване и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми. Трифонов е избран за председател на партията, а заместник-председатели са сценаристите на шоуто му.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.