Музикантите изненадаха всички неочаквано шоу

Щури, цветни, различни и никога политически коректни. Музиката от Балканите обикаля по света. Но импровизират и сулични концерти. Спирка в София е не кое да е място, а именно Женския пазар. Музикантите от Dubioza Kolektiv изненадват всички с неочаквано шоу, балкански ритми и много усмивки.

„Когато посещаваме някой град, отиваме всеки път на местния пазар, защото там усещаш енергията на хората, които живетя в града. Преди 3 дни дойдохме на Женския пазар за първи път, харесахме мястото и веднага решихме, че искаме да свирим“, разказаха членовете на групата.

Dubioza Kolektiv с изненадващ концерт на Женския пазар (ВИДЕО)

Преди 2 години музикантите от Босна и Херцеговина свириха отново за хората сред хората на булевард „Витоша“. Те са от такава порода хора, каквито човек рядко има шанса да срещне. Във всеки смисъл на думата. Защото такива вдъхновяващо луди личности са изчезващ вид. Песните им са сатира, която осмива – не само политици и общественици, но и комерсиалното.

Dubioza Kolektiv с концерт в България

„За нас е важно да експериментираме със стилове, да прескачаме граници, да миксираме жанрове и да излизаме от зоната си на комфорт. Така се вдъхновяваме повече и преодоляваме стереотипите си. В Босна рокаджиите определят народната музика, балканските етно ритми като по-незначителна или втора ръка музика. Ако експериментираш като нас, значи си предател. Но на нас не ни пука“, казаха още музикантите. На Женския пазар фенове и случайни минувачи имат шанса да чуят и песен от най-новия албум на нестандартната група, който все още не е излязъл на музикалния пазар.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.