Двете дадоха интервю за немското списание She

Съпругата на Михаел Шумахер Корина и дъщеря им Джина Мария дадоха интервю за немското списание She. Корина разкрива страстта на семейството към конете и как тя им помага да преодолеят тежките мигове.

За 10-тата годишнина от сватбата им Михаел купува ранчо в швейцарската провинция Гривинс. Сега фамилията притежава 40 расови коня, които отглежда в стопанства в Швейцария и Тексас.

"Когато бях 30-годишна мечтаех да имам кон, тогава Михаел ме заведе в Дубай. Там той поръча да огледаме няколко арабски коня", спомня си тя.

Кардиохирургът на Шумахер: Хора, не правя чудеса!

Дъщерята на легендарния пилот от Формула 1 Джина Мария, която е професионален ездач и европейски шампион, разказа какъв съвет й е дал баща й за конете, когато решила да се занимава с езда. "Когато караш кола, можеш да я паркираш в гаража и да забравиш за нея, но конят има нужда от грижи през цялото време", казал Михаел на дъщеря си.

В интервюто Корина и Джина Мария Шумахер не дават никаква информация за състоянието на седемкратния шампион във Формула 1. Последните новини по темата семейството сподели през януари, когато излязоха с изявление по случай 50-годишния му юбилей. Тогава те обясниха, че състоянието му се пази в тайна по негова молба и увериха, че той е в добри ръце. 

Междувременно бившият мениджър на Шумахер Вили Вебер коментира състоянието му пред немското издание "Експерс". "Знам, че той е борбена личност. Ако има шанс, Михаел ще го използва. Това не може да е краят. Убеден съм, че ще го видим отново", заяви 77-годишният Вебер.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.