Той пристигна с белезници и под конвой

Новият стар кмет на Несебър положи клетва с протести и под конвой. Обвиненият в купуване на гласове Николай Димитров беше докаран от София до морския град за първото заседание на Общинския съвет. 

„Ако той не беше транспортиран, за да положи клетва щеше да има въпроси „защо блокирахте възможността на кмета на Несебър да положи клетва””, посочи главният прокурор Сотир Цацаров.

Кметът на Несебър полага клетва с белезници и под конвой

Освен Димитров в залата на общинския съвет в Несебър, за да положи клетва, беше доведен с белезници и избраният за общински съветник Петър Хрусафов. Другият арестуван като част от престъпната група за купуване на гласове - Георги Георгиев е отказал да бъде конвоиран.

„Искам да благодаря на моите съграждани, които не се подадоха на тази провокация, на тази гнусна интрига и по достойнство оцениха работата, която вършим аз и моите колеги за развитието на общината”, каза Николай Димитров.

Хиляди жители на община Несебър се включиха в митинга в подкрепа на кмета и арестуваните съветници, преди заседанието на местния парламент

СНИМКИ ОТ ДЕМОНСТРАЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

„Да не би да е опасен за националната сигурност, че го водят с белезници тук”, каза Виолета Стоева.

„Те ще му се извинят, защото е невинен. Градим манастир за него, за хубавото момче”, допълни Янка Чакърова.

До решаване на казуса с Николай Димитров, общината ще ръководи досегашният му заместник.  „Достатъчно години работя с него и не съм само аз, а съм представител и на един екип, който той е изградил. Ще работим по същата структура, със същите хора”, коментира временно изпълняващият длъжността кмет на Несебър Виктор Борисов.

Новият Общински съвет си преизбра досегашния председател Румен Кулев да оглави местния парламент.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.