От международното летище в Денвър са отменени над 460 полета

Снежна буря се разрази в североизточните райони на американския щат Колорадо тази сутрин, като блокира много пътища и наложи отменяне на стотици полети. Това обърка плановете на милиони американци да пътуват по случай един от най-любимите празници в САЩ - Деня на благодарността, който тази година се пада на 28 ноември, предаде БТА.

До тази сутрин в Денвър валежът бе натрупал 18 см сняг и се очаква виелиците да продължат и през деня с ветрове от над 70 км/ч. Освен преспите, силно намалена е и видимостта по шосетата.

От международното летище на града са отменени над 460 полета. Видеокадри показаха снегопочистващи машини, опитващи се да поддържат отворена пистата.

В града и околностите бяха затворени училищата, не работят и големите магазини. Това даде шанс на по-дребните търговци, натрупали стокови запаси за голямото пазаруване по празника.

На някои места в щата, като Форт Колинс и района на Лъвленд, снежната покривка надхвърля 50 см и според синоптиците снегът ще продължава да се трупа.

Според Американската автомобилна асоциация около 55 млн. души се очаква да пътуват със самолет или автомобил най-малко на 80 км от домовете си за Деня на благодарността. Снегът и бурите вероятно ще осуетят техните планове.

Силни снежни бури се очакват тази вечер и в планините на Северна Калифорния и в Орегон, съобщиха от метеорологичната служба. Снежната покривка там на места може да достигне близо метър. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.