Полиция и община заедно опитват да овладеят хъса за пазаруване

Истерия и задръствания на Черния петък. Обещанията за ниски цени и изгодни сделки преди Коледа привлякоха хиляди хора и доведоха до пътен хаос около големите търговски центрове.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Опашки за по-евтини билети се извиха и пред един от театрите. На „Цариградско шосе” се намира един от големите търговски центрове. Шофьорите, тръгнали да пазаруват по-евтино, губят часове за придвижване, влизане и излизане от моловете. "Пътната полиция" специално мобилизира екипи, които да регулират кръстовищата според това колко са натоварени.

Полиция и община заедно опитват да овладеят хъса за пазаруване. Те обясняват, че паркингът е затворен и шофьорите трябва да изберат друго място за колите си.

Очакват се огромни задръствания около търговските центрове заради Черния петък (СНИМКИ)

Черният петък, с доста по-кротки опашки, но все пак опашки, застигна и театър "Българска армия". За трета година билетите са по 10 лева, три дни поред. Актьорите се вдъхновили от търговските центрове.

Честната дума на всички, избрали моловете - разчита се на по-евтиното. От символични до истински намаления - от храна и козметика до техника и бижута.

В мола вече от 5 часа, Валентин дошъл специално за плажни неща - нарочно през ноември, но и за тях имало наплив.

Черният петък  по света е наложен доста повече, отколкото при нас и доста по-отдавна. Днес обаче срещу него се проявиха и протести - френски и германски активисти се обявиха срещу Черния петък, защото замърсявал околната среда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.