Минималните температури ще са предимно между 1 и 5 градуса

Очаква ни рязко застудяване. В събота от запад на изток ще превали на много места в страната. По–значителни ще са валежите в Предбалкана. Следобед и привечер за кратко в Западните полета, Предбалкана и Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, но няма да се натрупа съществена снежна покривка. 

Около обяд вятърът ще стане умерен, временно силен от северозапад и той ще бъде главният виновник за понижението на температурите. Минималните ще са предимно между 1 и 5 градуса. По-високи - в югоизточните райони от страната. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса. В столицата - към 8.

Какво ще бъде времето до края на декември?

Ветровит, облачен и с валежи от сняг ще бъде съботният ден в планините. Вятърът ще бъде силен, временно бурен. Температурата на височина 2000 метра ще е минус 2 градуса.

В неделя облачността ще е променлива. Вятърът ще отслабне, но стойностите ще се понижат още.

В понеделник облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще е все още без валежи. Във вторник и сряда ще преобладава облачно време. От северозапад с умерен и временно силен вятър ще нахлува студен въздух. Ще има валежи от дъжд, но с понижението на температурите в Северна България и по западните полета дъждът ще преминава в сняг. На места ще се натрупа и малка снежна покривка -  до около 5 сантиметра.

„Очаква ни доста динамично време през следващите дни. Това ще бъде така поне до средата на месеца. Днес времето ще застудее. В районите на Предбалкана е възможно да има и сняг, но валежите бързо ще спрат”, каза за „Събуди се” Марияна Попова.

„През следващите два дни валежите ще спрат. Сутрешните температури ще са ниски, на места ще са и отрицателни в понеделник. След това бързо ще се затопли. Нови валежи и застудяване ще очакваме около 3-ти декември”, коментира още тя.

Още по темата гледайте във видеото.  

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.