Тя е в неизвестност от 6 дни

Многодетна майка от Кардам изостави семейството си. Росица Маринова, чието 9-годишно момче почина от отравяне преди повече от месец, безследно изчезна, а за децата й се грижат само възрастните й родители.

Месец и половина след трагедията в многочленното семейство, безработната майка Росица Маринова напусна родителите си и петте деца в Кардам.

Децата, бабата и дядото живеят в къща, странична от тяхната. Тя им е предоставена и има прилични условия за живот. Парите, които Росица е взела, са от събрани детски надбавки, които получава месечно, а не от дарителската сметка, както се твърдеше.

Майката на починалото дете от Кардам избягала с част от даренията?

„Видяхме я във вторник. Каза, че отива във Варна, за да вземе някакви документи за детето. Отидохме в Генерал Тошево, изтеглих си заплатата и й дадох 40 лева. Качи се в таксито и тръгна. В сряда сутринта ми се обади и ми каза: „Майко, аз съм във Варна. Ще се прибера вечерта”.Телефоните й са изключени. Децата опитаха да се свържат с нея”, разказва майката на Росица – Стоянка Иванова.

Възрастната жена споделя, че дъщеря й непрестанно говорела по телефона с различни мъже. Мъжът й е в затвора. Семейството се изхранва с детските надбавки и заплатата на Стоянка.

ТРАГЕДИЯТА В КАРДАМ: Събират дарения за семейството на починалото дете

Освен 40-те лева, които е взела от майка си, Росица най-вероятно е изтеглила и детските надбавки на петте си деца. За щастие, безследно изчезналата жена няма достъп до сметката и даренията, които много хора направиха на семейството, след като почина 9-годишното дете.

„Дарителската сметка е активна. Майката няма достъп до нея. Кутиите не са отваряни, мислим на 29 декември да ги отворим. Тези средства са за ремонт на дома на децата”, заяви инициаторът на дарителската кампания Вили Димитрова.

„В петък бабата ми сподели, че жената я няма. Мислехме, че ще се вразуми и ще се прибере. Уведомил съм социалните и полицията. Те ще предприемат необходими мерки. Децата са в добро състояние, при бабата и дядото се чувстват добре. Майката явно няма ангажимента, крайна безотговорност от страна на майка на 5 деца”, коментира кметът на Кардам Георги Събев.

Родители на Росица заявиха, че се отричат от дъщеря си и не желаят да разговарят с нея. Те ще искат пълно попечителство над внуците си.

А разследването за смъртта на 9-годишното момче продължава. Обвинен все още няма. Според прокуратурата силна отрова за мишки е в основата на смъртоносното натравяне.

На ход сега са социалните служби и полицията. Все ще не е ясно дали жената ще бъде обявена за общодържавно издирване.

Още по темата гледайте във видеото.