Поводът за нея е навършването на 48 г. от самолетната катастрофа, при която загива Паша Христова

На 21 декември се навършват 48 г. от самолетната катастрофа с „Ил-18” на летище София, при която загива младата певица Паша Христова.

В навечерието на тази годишнина Софи Маринова направи кавър на песента, с която Паша Христова печели „Златният Орфей" през 1970-та - „Остани". Днес тя даде интервю единствено за „Плюс - Минус. Коментарът след новините". С нея разговаря Иво Тодоров.

„Много се радвам, че Dj Моник избра точно мен за изпълнението. През 1971-ва година Паша Христова печели „Златен орфей” с тази песен. Аз много я харесвам”, разказва Софи Маринова.

Софи Маринова и Гринго отново заедно (СНИМКИ)

„Не съм била в голямо течение с нейното творчество. Моята икона и идол, както знаете е Лили Иванова, чиято версия на песента съм слушала повече”, допълни Софи.

Разказва, че е променила начина по който да представи песента на публиката, след като получава съвет от своя фризьор, да изпее песента по нейния собствен начин, а не да се опитва да подражава на някого.

DJ Моник разказва, че е лятото са обсъждали идеята да направят заедно тази песен. „Няма случайни неща, всички неща се случават точно, когато трябва”, разказва тя.

„Искам да пожелая на всички да прекарат празниците с най-близките си и да се усмихват повече”, завърши Софи.