Благотворителното "Коледно каране" се провежда за пета година

Съпричастността по Коледа е в разгара си. Стотици клонинги на Дядо Коледа обиколиха вчера София на мотор. Те раздадоха празничен дух на столичани и подаръци на деца, лишени от родителски грижи. Благотворителното "Коледно каране" се провежда за пета година и продължава и в момента.

Д-р Деница Минчева - стоматолог, майка на две деца. Обикновено тя изглежда така. 

"Гаражът е пълен с мотори и скутери, гуми, чудеса, коли. Постоянно някой сменя акумулатори, друг оправя, чисти, води до автомивки и така. Сега, всъщност, голямата страст е да се докопат до моя мотор всички", каза д-р Минчева.

Крехка на вид и внимателна по време на двежение, Деница обяснява, че карането на мотор е нещо много повече от придвижване.

В един подобен момент, преди няколко години, на момчетата и момичетата от мото клуб "София Райдърс" им хрумнало, че освен да доставят удоволствие на себе си, биха искали да го направят и за други. Организирали се бързо. Събрали подаръци, облекли се като Дядо Коледа и ги занесли на деца, лишени от родителски грижи.

Пет години след първата инициатива, традицията продължава. Подаръците, събрани чрез благотворителни кампании, едва се побират в товарен бус. Децата, които ги получават са близо 100, а мотористите, които им ги носят - над 200.

За да пристигне Дядо Коледа безаварийно, помогна и от полицията като отцепи движението, а за първи път нямаше ядосани шофьори заради задръстването.

След като зарадваха децата в София и предизвикаха фурор по стличните булеварди, е ред на междуградските пътища, защото днес добрите страци на две гуми, ще посетя децата от Дома в Роман.